Кризисният щаб на местната администрация във Враца обяви частично бедствено положение за

...
Кризисният щаб на местната администрация във Враца обяви частично бедствено положение за
Коментари Харесай

Пловдив е предупреден, дано стихията ни отмине!

Кризисният щаб на локалната администрация във Враца обяви частично бедствено положение за територията на града и село Власатица, оповестиха от Общината. През миналото денонощие скоростта напразно доближи до 160 км/ч. 

Силните пориви нанесоха съществени вреди както в централната градска част и жилищните квартали, по този начин и в обитаемоте места. Най-сериозни са проблемите в града, където има огромен брой паднали и изкоренени дървета,увредени фасади на здания и търговски обекти, паднали оградни пана, компрометирани спиркови навеси, пътни знаци и рекламни табла. 

В обитаемоте места има отчасти спиране на електрозахранването, като екипите на електроразпределителното сдружение работят по неговото възобновяване. Всички екипи на Оперативна програма " БКС “ работят по премахването на падналите дървета и отстраняването на нанесените вреди. Съдействие оказват и екипи от Пожарна сигурност и отбрана на популацията. 

Към момента, чиновници на локалната администрация и звено " Инспекторат “ извършват огледи както в жилищните квартали, по този начин и в обитаемоте места на община Враца. Сигнали могат да бъдат подавани на телефон: 0885/ 118-857.

Според метеорологичните прогнози се чака в късните следобедни часове над Пловдив да премине мощен вятър , а от " Градини и паркове “ приканиха жителите да бъдат деликатни – да не минават и да не паркират колите си под високи дървета.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР